Liikuntapaikkarakentaminen

Urheilukenttien rakentaminen on monessa suhteessa vaativampaa kuin golfrakentaminen. Ratkaisevia tekijöitä ovat muun muassa pinnan tasaisuus ja kasvualustan koostumus, jonka on toimittava moitteettomasti kaikissa olosuhteissa.

 

Yhdeksänkymmentäluvun alussa Oy Celena Ab oli mukana Olympiastadionin nurmipinnan peruskorjausprojektissa. Työ oli haastavaa monessa suhteessa ja rakennusmateriaaleja tutkittiin hyvin tarkkaan erilaisin menetelmin. Vuoden 1994 Euroopan mestaruuskilpailuissa kenttä olikin sitten loistavassa kunnossa.

 

Golfista poiketen jalkapallossa kentän kuluminen on aivan toisen laista. Kun pelissä on tavoitteena saada pallo vastustajan verkkoon, on selvää, että suurin kulutus muodostuu maalien edustoille. Oy Celena Ab:n filosofia urheilukenttien rakentamisessa on se, että on kiinnitettävä enemmän huomiota materiaalien valintaan eri kentän alueilla. Nykytekniikoilla voidaan esimerkiksi maalinedustojen tasoa parantaa sekä rakenteellisin, että hoidollisin menetelmin.

 

Suomen sarjakauden luonteesta johtuen, on kenttien lämmittäminen välttämätöntä. Lämmityksen merkitys korostuu varsinkin kauden lopulla. Myös kenttien lämmityksen suhteen on Oy Celena Ab:ssa tuoreita ideoita. Miten olisi ratkaisu, jossa kenttää kuivatetaan, lämmitetään ja sadetetaan saman järjestelmän kautta?

 

Yhteydenotot rakentaminen@celena.fi.

 

 

© 2015 Oy Celena Ab